TARPTAUTINĖ 1-4 KLASIŲ MOKINIŲ KONFERENCIJA „STEAM-UKAI MENE 2024“

0

Gegužės 17 d. progimnazijos mokytojos Asta Pivoriūnienė, Gražina Pirmaitienė ir direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danutė Belovienė organizavo tarptautinę 1-4 klasių mokinių konferenciją „STEAM-ukai mene 2024“.

Moksleiviai skaitė įdomius ir informatyvius pranešimus; temos stebino išradingumu ir įvairove, dalyviai daug sužinojo apie žalius laiškus, sniego paslaptis, visa kas gyva, tvarius muzikos instrumentus ir dar daugiau.

Pertraukėlių metu mokiniai išmoko konstruoti vėjo jėgaines, šoko, plojo ir dainavo klausydami afrikietiškų būgnų.

STEAM ugdymas skatina kūrybiškumą, stiprina bendradarbiavimo, bendravimo įgūdžius bei kritinį mąstymą. Šie gebėjimai atveria galimybes siekti savo tikslų, mokytis iš kitų, nepasimesti sudėtingose situacijose, mokytis lyderystės ir iniciatyvos. Konferencijos tikslas – skatinti pradinių klasių mokinius dalintis STEAM metodų panaudojimo ugdymo procese gerąja patirtimi įgyvendintas ir viršijo lūkesčius. Nuoširdžiai dėkojame visiems dalyviams, kad pasidalino žiniomis ir patirtimi, idėjomis ir praktiniais pavyzdžiais taikant STEAM ugdymą mokykloje. Linkime sėkmės, energijos ir neišsenkančio idėjų banko ateities projektuose!